90'Lar Modası

Geçenlerde müzik kanallarında dolaşırken karşıma 90lı yıllara ait bi klip çıktı. Aman allaam o ne kıyafetler yahu, ağlamak istedim oracıkta. Modanın 90lı yıllar kadar dibe vurduğu, b*kunun çıkartıldığı yıllar oldu mu bilemicem ama o yıllarımın gençlik diil de çocukluk yıllarıma denk gelişinin sevincini yaşadım. Yoksa tam da ergenlik dönemimde o salak saçma kıyafetleri giyerek "Aa herkes bana bakıyo gaallbbaa" şeklindeki ergen benmerkezciliğimin had safhalara çıkması işten bile diildi.

Bi kere düşük bel diye bişey yoktu o zamanlar. Pantolonların bel kısımları, bırak göbek hizzasını kafana yakın bi yerlerde konumlanmaktaydı :) Üzerine dar bişeyler giymen imkansızdı çünkü pot yapıyodu ve dolayısıyla pantolonun içine sokuyodun üzerinden ne sarkıyosa. ki bu da çingene tiyzelerin eteklerini göbek üzerine çekmesi gibi bi hava yaratıyordu ki takdir edersiniz hiç de "kuuull" diildi.

Bi de o dönem, oduncu gömleği diye bişey çıkmıştı ve herkes oduncu oluvermişti bi anda. :s Te allam yarebbim, ne deli bi organizma türüyüz biz. Hele de tayt şeklindeki dar kotların üzerine giyilen vatkalı gömlekler vardı ki kadın cinsini tam bir üçgen vücut görüntüsüne dönüştürüveriyodu...:) Yoksa o dönemde ayna mı yoktu acaba :Pp

Velhasılıkelam efenim o yıllara ait şeyler iyidi, hoştu ama modası pek bi boştu (şiirsel olması açısından öle şeyettim bu kısmı :p ) Bu yazıya resim koymuyorum, gülmek ve hatırlamak isteyenler bakınız: aile albümündeki 90lı yıllar resimleri :)

3 yorum:

Prometheus dedi ki...

benim ispanyol paça pantolonum vardı ..şimdi olsun yine giyerim (H)

kapalııı dedi ki...

bundan bir on yıl sonra da gelecek nesil bizim kıyafetlere böyle bir yorum yapacak amaaa=))
o zamanlar onlar vardı onu giyiyorlardı,,,şimdi ki moda da öyle ahım şahım değil hani ciddi ciddi modaya uymaya kalksan -ki düşünmek bile istemiyorum- ne olurdu halimiz=)))
moda bu,,o kadar çirkindir ki her altı ayda bir değiştirirler,,bu da biz insan evlatlarının şahsına münhasır bir durum;]

AgReSsiF PoLLyaNNa dedi ki...

*Prometheus
pantolonun paçası ispanyaya kadar uzanmıyorsa giyilebilir tabi. :) zira o genişlikte paçalar mevcuttu o zamanlar :)

*b.n.n
haklısın tabiki sürekli bi değişim rüzgarı var modada ama 90ların anlatılmaz yaşanır bi durumu vardı kendine has :) neyse en güzeli hiç modaya uymıcaksın, kendi modanı kendin yaratıcaksın ;))