Cebimdeki Düğün

Otobüslerde, minibüslerde sıkça tanık oluyorum; bazı abilerin, ablaların (yaptığım istatistiklere göre genellikle abilerin) öyle bi telefon melodisi var ki, sanırsın orda düğünün yapılıyo. Hem acayip derecede yüksek sesli, hem de davullu zurnalı. Tamam zevkler tartışılamaz belki ama böyle zevk olur mu be abicim? Hadi onu geçtim, sonuçta o kadar gürültüye düğünlerden alışkınız. (ki nefret ederim düğünlerden, kendi düğünüme de gitmicem :P ) Ya o arabesk müzik (bu türe inanmıyorum) çalan telefonlara ne demeli? Eminim telefon o anda intihar etmek istiyodur, benim bile kendimi otobüsten atma isteğim hat safhalarda vuku bulduğuna göre, o telefona Allah sabır ve kolaylık versin. :)


Bak bunu anlatırken ilk telefonum geldi aklıma.. Öyle bi anteni vardı ki, neredeyse telefonda konuştuğum kişinin gözüne girecekti, o kadar uzun yapmışlar yani :) Adı da pek bi hoştu Abin18 :) Yine de en azından o günlerde böyle polifonik melodi diye bişey yoktu, herkeste telefon yoktu.. Bu telefon teranelerini ya diskoda ya nişanda düğünde duyuyoduk ancak. Kıymetini bilmek gerekirmiş, bilemedik hocam bilemediikk..





Şiddetli tavsiye: Telefon melodisi olarak “bas gaz aşkım bas gazaa kim tutar seni bass gazaaa” eserimizi(!) öneriyorum. Özellikle otobüs ya da minibüs gibi toplu taşıma araçlarındaysanız, şoför kişiyi gaza getirir, şevklendirir, gideceğiniz yere daha çabuk ulaştırılırsınız. (Bu tavsiyenin sonucu bilimsel değer taşımaz.)

3 yorum:

Büşra Bayram dedi ki...

ödülünü almak için beklerimm :)

Adsız dedi ki...

Şimdi düşününce o eski anteni uzun cep telefonlarına, "cep" telefonu demek garip geliyor insana. :)

AgReSsiF PoLLyaNNa dedi ki...

:) cebe sığmıyordu ki zaten :) kocaman bi kılıfı vardı. Bi de bazı abiler onu kemere takardı. O görüntüyü tasvir etmek mümkün değil, kelimeler dile gelir vallahi :)